Очаква ни леден мартенски уикенд

0
173

В събота облачността ще остане разкъсана, след обяд – предимно значителна. На отделни места, главно по крайбрежието и в планините на Югозападна България, ще превали слаб сняг.

Предупреждение от първа степен – жълт код е обявено за силно вълнение край морето. Кодът е в сила и за трите крайбрежни области на страната Добрич, Варна и Бургас,сочи справка в сайта на НИМХ.

Източник: НИМХ

Вятърът ще се задържи от североизток, до умерен, в крайните източни райони – до силен. Ще остане студено, с максимални температури между 2 и 7 градуса, в София – около 3 градуса. Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над Черноморието

облачността ще е разкъсана, предимно значителна. На отделни места, главно по Южното Черноморие, ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 3-4 градуса. Температурата на морската вода е 4-5 градуса, а вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините

облачността ще е предимно значителна и на отделни места, главно в Рило-Родопската област, ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около -5 градуса, на 2000 метра – около -11 градуса.

В неделя и понеделник

ще се задържи студено, вятърът ще остане от север-североизток, слаб, по морския бряг – умерен. В неделя по-значителни увеличения на облачността ще има над източните и планинските райони, вероятността за валежи е малка.

Минималните температури ще са между -7 и -2 градуса, а максималните – между 3 и 8 градуса. В понеделник облачността над цялата страна ще се увеличи и на места ще превали слаб сняг.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук