Още изоставени деца! Русо ангелче на 3 годинки намерено от минувач в Пловдив

0
1813

40 минути хлапето стояло само пред магазин за алкохол

Нов случай на изоставено дете в Пловдив. Младеж е намерил детето пред магазин за алкохол и цигари на Главната улица в Пловдив около 20.20 часа снощи. Самият той е съобщил за случилото се пред TrafficNews.bg.

„Забелязах, че детето дълго време стои само и се приближих до него. Чаках някой негов близък да се появи около 40 минути и когато видях, че това не се случва, съобщих за случая в полицията”, разказа младежът, пожелал анонимност.

Намереното дете е на възраст около 3 годинки. То е русо със сини сандали, къс потник с картинка на Джурасик парк и къси сини панталони. То е от български произход.

„Полицаите пристигнаха и заедно с тях и детето обиколихме Главната улица. Те задаваха различни въпроси на момченцето, като то отговаряше с да или с не, защото не може да говори добре. Не беше изплашено. Обясни, че дошло с баща си, но не успя да се ориентира. Сега се намира в Четвърто районно управление и ви търся, за да достигне информацията до повече хора и до неговите родители. Не искам да вярвам, че някой го е изоставил нарочно, надявам се близките му да се намерят”, споделя още читателят.

Случаят на 3-годишното дете от Пловдив може би е идентичен с този на малката Владислава.

Тя беше изоставена на 17 декември вечерта в двора на кооперация на бул. „Васил Априлов” в Пловдив. По-късно стана ясно, че детето е изоставено умишлено от майката.

„Бях отчаяна! Нямаше къде да живея с детето. Никой не ме подкрепя”, обясни действията си Лидия Делева. Заради случая, детето й беше отнето от социалните.

От януари до март пък биологичната майка на малката Владислава беше посетила едва два пъти рожбата си в регламентираното за посещения време. Рядко вдигала телефона на социалните работници и не обяснявала защо не иска да го вижда, съобщиха от Социално подпомагане-Пловдив.

Надяваме 3-годишното дете от Пловдив, открито тази вечер, да не е изоставено умишлено от родителите си.

Както БЛИЦ съобщи, миналия месец бебе беше изоставено в жилищен блок във Варна. Родителите му още не са открити.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук