Паника в Истанбул! Полицията разпространи снимките на 6 терористи-смъртници

0
1475

Над мястото на атентата в момента кръжи хеликоптер

Двама души са загинали, а над 10 са ранени при самоубийствения атентат, който разтърси търговска улица в Истанбул. Бомбата е взривена на главната пешеходна търговска улица Истиклял в европейската част на Истанбул, съобщава АФП. Веднага след това полицията разпространи снимките на 6 терористи-камикадзета.

Към мястото, отцепено от полицията, са се насочили линейки, а над него кръжи хеликоптер, допълва агенция „Доган”.

С наближаване на Невруз, кюрдската Нова година на 21 март, растат опасенията от нови атентати в Турция. Отменен е митинг на кюрдите днес. Страната е в максимална степен на тревога след последните атаки – на 13 март в Анкара, отнела живота на 35 души, и на 17 февруари, също в Анкара, когато загинаха 29 души.

Отговорността и за двата атентата бе поета от радикалната групировка „Ястреби за свободата на Кюрдистан“, близка до Кюрдската работническа партия (ПКК).

Междувременно стана ясно, че петима заподозрени бяха задържани под стража, след като съд в турската столица им повдигна обвинения за предумишлено убийство във връзка със самоубийствения атентат, отнел живота на 35 души на 13 март в центъра на турската столица, съобщи Анадолската агенция.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук