Паника в САЩ! Извънземните нападат! Американците прегряха тел.911 за „ядрен НЛО с формата на риба от КНДР“ в небето

0
2507

Жителите на американските щати Калифорния и Аризона почти изпаднаха в паника в петък вечерта, след като странна бяла светлина премина през небето. Оказа се, че това е ракетата на компанията на Илон Мъск SpaceX, която бе изстреляна към космоса. Бялата светлина е оставила след себе си в небето следа, наподобяваща риба, което накарало местните да спекулират в социалните медии, че най-накрая контактът с извънземните е публично осъществен.

Местни телевизии, както и силовите агенции, са получили огромен брой телефонни сигнали от изплашени очевидци, които в крайна сметка са били осведомени, че това е ракета, изстреляна от военновъздушната база Вандерберг в централната част на Калифорния.

В един от репортажите се казва, че най-малко 130 души в част на окръг Лос Анджелис са се обадили на телефона за извънредни ситуации 911. Първоначално, мнозина са си помислили, че това е НЛО или началото на извънземно нашествие. Кадри с изстреляната ракета са хванати от зрител на телевизия KTLA-TV. „Какво по дяволите е това странно нещо, подобно на медуза в небето???“, написа актрисата Джена Фишър.

Илон Мъск, изпълнителният директор на SpaceX, написа в Туитър, че обектът в небето е „извънземно ядрено НЛО от Северна Корея“.

Това предизвика гняв от страна на потребителите. „SpaceX по-добре да съобщава публично… Откъде да знаем, че това е ракета, а не извънземни, Дядо Коледа или Северна Корея“, пише един от тях.

Ракетата на SpaceX бе изстреляна в петък с 10 сателита на борда. Сателитите са на Iridium Communications. Стартът бе извършен с вече летяла първа степен на ракетата. Същата ракета носител изведе в орбита сателити на Iridium през юни.

Тогава тя неуспешно се приземи на платформа в Тихия Океан. Този път на ракетата бе позволено да падне директно в морето. За SpaceX това е четвъртият старт с апарати на Iridium. А също и втори с ракета с вече летяла първа степен.

/blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук