Папа Франциск – вече на българска земя

0
3123

Премиерът Борисов ще приветства с добре дошъл Негово светейшество веднага щом той стъпи на наша земя

От последните минути: Папата вече е в България! Уникални КАДРИ - 0

Папа Франциск вече е в България. Светият отец кацна преди минути на летище София. Лично премиерът Бойко Борисов ще посрещне главата на Римокатолическата църква.

Премиерът ще приветства с добре дошъл Негово светейшество веднага щом той стъпи на наша земя. Двамата ще проведат среща, като във фокусът ѝ ще бъдат установените отношения и диалог между България и Светия престол и желанието те да продължат да се развиват, за да може с общи усилия да се допринася за изграждането на по-хуманен свят, в защита на слабите и уязвимите, както и за отстояването на християнските ценности и норми.  БЛИЦ припомня, че по-рано днес се появиха и ексклузивни кадри от борда на самолета, с който папата пристигна в България. Още вчера пък стана ясно какъв дар ще даде премиерът Бойко Борисов на папа Франциск, а президентът Румен Радев също му готви приятна изненада.

Малки дечица, облечени в български народни носии, дариха Негово светейшество с букети

 

Борисов посрещна папа Франциск и заедно направиха нещо страхотно! (СНИМКИ/ВИДЕО) - 0

Двамата ще проведат среща, като във фокусът ѝ ще бъдат установените отношения и диалог между България и Светия престол и желанието те да продължат да се развиват, за да може с общи усилия да се допринася за изграждането на по-хуманен свят, в защита на слабите и уязвимите, както и за отстояването на християнските ценности и норми.

Церемония по посрещането на Негово Светейшество папа Франциск в България

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 5 май 2019 г.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук