Париж с нови ограничения заради коронавируса

0
134

В Париж ще бъдат въведени още ограничения с цел намаляване на разпространението на коронавируса. Сред тях ще има и изискване все повече магазини да затварят вечерта, заяви кметът на френската столица Ан Идалго, цитирана от Ройтерс.

Новите разпоредби може да доведат до затваряне в 22 ч. на някои магазини, продаващи храна и напитки за вкъщи, уточни Идалго, която говори пред телевизия Бе Еф Ем Те Ве.

Миналия месец френският президент Еманюел Макрон наложи нова национална карантина, като задължи магазините, продаващи стоки, които не са от първа необходимост, да затворят врати. Хората, които излизат навън, трябва да носят документ, в който се обяснява причината за това. Остават отворени магазините, продаващи основни продукти и медикаменти.

Властите обаче смятат, че в Париж са необходими нови мерки, защото все още късно вечер навън има прекалено много хора, въпреки въведения полицейски час.

Вчера Франция съобщи за 40 558 нови случая на заразяване с коронавируса и за още 385 починали от причинени от него усложнения.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук