Пенсионерите ще получават поне 50 лева COVID добавка след Нова година

0
105

Пенсионерите ще получават COVID добавка от минимум 50 лева след Нова година. Те ще взимат тези пари, докато има извънредна обстановка и ограничителни мерки.

Това заяви министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков по България он ер. Той обясни, че добавките не са част от пенсията, а временна мярка. С тях изкарахме много пенсионери от бедност, затова ще ги продължим, допълни министърът от БСП.

По думите му след преизчисляването от 25 декември и увеличаване на минималната пенсия на 370 лева, хората няма да получават по-малко от 420 лева.

Министър Гьоков, който вчера обяви, че безплатни детски градини няма да има от януари, днес заяви, че мярката за безплатни детски градини и ясли може да влезе в сила още от 1 януари.

Във връзка с втората година от майчинството Гьоков обясни: „Преди последното увеличение беше 380 лева, а сега обезщетяването трябва да осигурява доходи, съизмерими с това, върху което са се осигурявали. В момента е равна на минималната работна заплата – 650 лева. Нашият стремеж е всяка година втората година от майчинството да бъде равно или от порядъка на минималната работна заплата“, каза още той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук