Плашат с убийство собственик на таксиметрова компания във Варна

0
891
Часове по-рано му държали сметка защо колите му возят на по-ниски цени

Собственикът на варненската таксиметрова компания „Транстриумф“ Антраник Шакариян е бил заплашен с убийство днес по обяд. Обаждането е получено в централата на фирмата. Мъж, който не се представил, заявил: „Ако този Шакариян до 8 часа не вдигне тарифите, ще бъде убит до 2 дни“, разказаха  служители на компанията.

Тази сутрин бизнесменът имал среща с таксиметрови шофьори от други компании, които били гневни, че и след решението на Общинския съвет за вдигане на минималните тарифи неговите коли продължават да возят на цена от 60 стотинки за километър. Те дори поискали той да подпише споразумение с тях, че всички ще возят на еднакви, по-високи цени.

Шакариян обяснил, че ще се съобрази с решението на местния парламент, но за пренастройване на софтуера е необходимо технологично време. Заплашителното обаждане е постъпило часове след тази среща. То е записано, известен е и номерът, от който е дошло. Бизнесменът вече е подал жалба в полицията.

На последната си сесия под натиск от таксиметрови шофьори Общинският съвет във Варна вдигна минималните тарифи за превоз в града на 75 ст/км дневна и 85 ст/км нощна./Kmeta.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук