Пловдив посреща Великден с богата и пъстра празнична програма

0
9044

Община Пловдив и общинско предприятие „Младежки център Пловдив“ организират богата Великденска програма на 8 април (неделя) на пл. „Стефан Стамболов“:

От 10:00 до 12:00 часа е Великденско утро, което ще включва интересни забави и два конкурса специално за децата: „Най-здраво яйце“ и „Най-красиво яйце“. Ще има различни игри и томбола с награди, осигурени от „Зайо Байо Сани-Конс Тодорови с-ие”. Един от присъстващите ще може да спечели велосипед, изтеглен от томболата.

В 12:00 часа ще бъде раздаден традиционния Великденски козунак – осигурен от пловдивския хлебен завод „Ритърн“ ЕООД. Козунакът ще бъде нареден върху фонтана с пеликаните и ще бъде изграден от 500 по-малки козунаци. Общата му дължина ще е 60 метра! Направен е от 250 кг. брашно, в него има още захар, стафиди, олио, яйчен меланш и ароматизиран лимон. Старта на раздаването ще даде Петър Зехтински, директор дирекция „Спорт и младежки дейности“.

От 12:00 часа до 14:00 часа ще стартира предаването „Ася в страната на талантите“ под мотото “Великденски чудеса в страната на талантите”. За публиката ще има много награди от празничната томбола.

От 16:00 до 18:00 часа е Великденският детски концерт, в който ще участват изпълнители от музикална школа „MUSICA NOVA“ – с ръководител Ани Василева. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат и Естрадно студио „Прима“ – ОДК Пловдив. Отново ще се проведе и игра за публиката и ще има награди, осигурени от „Зайо Байо Сани-Конс Тодорови с-ие”.

Програмата ще продължи и на 9 април, Велики понеделник, когато от 11.30 часа пред Община Пловдив, пл. „Стефан Стамболов“ ще има концерт на Духов оркестър – Пловдив.

От 16.00 часа, на стълбите на „Каменица“ ще бъде организиран празничен концерт „Класика за Великден“ с участието на симфоничен оркестър на Държавна опера – Пловдив и солисти от АМТИИ и НУМТИ „Добрин Петков“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук