Повдигнаха обвинение на турския тираджия, убил дете

0
1372

Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Ариф Йозкан, на 35 г., гражданин на Турция, за това, че при управление на моторно превозно средство нарушил правилата за движение по пътищата по Закона за движение по пътищата и причинил по непредпазливост смърт на едно.

На 6 април около 12,35 часа в с. Паничерево, община Гурково, област Стара Загора по второкласен път ІІ – 55 / по ул. Шипка в с. Паничерево/ се движил товарен автомобил “МАН” с прикачено полуремарке . Товарният автомобил бил управляван от Ариф Йозкан.

В центъра на с. Паничерево,западно от кметството ударил Ю. Г. на 6 години, който пресичал пътното платно. Детето е починало на място.

Извършен е бил оглед на местопроизшествие в присъствието на Дичо Атанасов, окръжен прокурор на гр. Стара Загора. Иззет е товарния автомобил.

За делото ще бъдат уведомени Дирекция „Консулски отношения” при Министерство на външните работи, Посолството на Р Турция и Върховна касационна прокуратура – София.

От Ариф Йозкан е взета кръвна проба за наличие на алкохол и други упойващи вещества в кръвта и е назначена химическа експертиза.

Извършват се активни действия по разследването, като предстои назначаване на експертизи, разпити на свидетели, изготвяне на заключенията на назначените по досъдебното производство експертизи и други действия по разследването.

Ариф Йозкан е задържан днес с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук