Под диктовката на ДПС И ГЕРБ вътрешната опозиция на Нинова с нов опит да осуети прекият вот за председател

0
97

Последен опит за дестабилизация в БСП точно две седмици преди прекия избор.

Вътрешната опозиция, формално оглавена от Кирил Добрев изведнъж събра 70 подписа, за да поиска свикване на Националния съвет на партията.

Мотивът, разбира се, много благороден: да бъде обсъдена внесената от ГЕРБ конституция и партията да вземе политическо решение по този въпрос.

Това е официалният „благороден” мотив, а всъщонст всичко става под диктовката на ДПС и ГЕРБ като се цели поредното дискредитиране на столетницата и нейният лидер в навечерието на прекия вот.

Много съвпадения се наблюдават с внасянето на въпросната подписка.
В сряда, опонентите на Нинова – Кирил Добрев и Красимир Янков заявяват в Стара Загора пред журналисти, че „Националният съвет на БСП ще се събере на заседание още преди края на вътрешнопартийните избори. Това ще стане на 29 или 30 август, за да бъдат обсъдени идеите за нова конституция”.

Добри пророчески способности имат конкурентите на Нинова, защото в четвъртък (20 август) в деловодството на БСП е внесена подписка от 70 члена от общо 185 членния състав на пленума с искане за такъв пленум и точно с такова искане и точно с датата 29. Подписите – същите, като от предишния опит да бъде свикано заседание на Националния съвет на партията, което така и не се състоя поради липса на кворум.

Маските в БСП паднаха окончателно.

Прекият вот изведе на преден план групичката, която всячески се опитва да отстрани Нинова от председателството за да върнат услугата на менторите си от ДПС и присъдружните зависими от ГЕРБ.

Да ги припомним – Гергов, Станишев, Дъбов, Миков и техните „нови” лица – Кирил Добрев, подгласника му Красимир Янков и цялото войнство от зависимости от ДПС и ГЕРБ.

Толкова са нетърпеливи, че побързаха да разкрият истинсите си намерения в няколко сайта приближени да управляващите и ДПС. Там с „предположения” се каза, че най-вероятно ще бъдат разгледани и други въпроси от опорните им точки за дескридитиране на лидерката.

Толкова е панически страха от преизбирането на Нинова, че тези опитни апаратчици хъврлиха отрочетата си в най-лошо сътворяваната от тях страгегия. Толкова лоша, че извадиха на показ преките зависимости с ГЕРБ и ДПС.

Те дори не осъзнават, че даже да се състои заседанието на националния съвет на БСП на 29 август и партията майка да пусне още кръв, то това ще затвърди усещането за умиращата мафиотска управляваща върхушка.

Голямата цел е ясна – да бъде отстранена Нинова. И ако това им се получи то на всички ни е ясно, че опозиция в близките години в България няма да има. И онова, което днес протестиращите скандират по площадите ще бъде потушено така, както се опитват да запушат устата на столетницата и мафията ще си осигури още десет години спокойствие. И какво се оказа, че пак от столетницата и нейните членове наистина зависи бъдещето на балканската ни родина. Ами да се наяваме, ча в нея наистина са останали съпротивителни сили и ще изгони търговците от храма.

Автор: Емил Габровски

Източник/vestnik.eu

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук