Поздрав от Стефан Апостолов – Народен представител от 44-то Народно събрание!

0
111

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост заема винаги особено място в преживяванията и спомените на всеки един от нас. Говорим с признание за ролята на учителите като носители и пазители на познанието, като просветители. Очакваме от тях да развият талантите на децата ни, да ги възпитават и насърчават за добри постъпки.

Изказваме почитта си на хората, творящи наука и изкуство и вярваме, че животът ни е немислим без техните открития и творби. Те издигат и възвеличават човешкото у нас и ни правят по-добри, по-модерни, можещи и съзидателни.

Вярваме, че младите хора са запазили изконното любознание на българина и ще търсят отговори и решения извън пределите на постигнатото познание. Ще подходят с цялата непокорна увереност, че няма невъзможни неща, защото ще са повече знаещи от нас. Надяваме се, че ще бъдат смели, за да сбъднат мечтите си.

Днешният празник ни прави горди, че сме онази градивна част от европейската цивилизация, без която тя не би била така богата, пълна със смисъл и изразителност. Горди сме, че сме положили началото на славянската култура, която възхвалявайки божественото, е обърнала взор и към човешкото.

Нека радостните емоции от днешния празник ни вдъхновят да бъдем по-знаещи, по-съзидателни и повече търсещи.

Честит 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Стефан Апостолов – Народен представител от 44-то Народно събрание!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук