Покушение: Бомба гръмна в къщата на известен врачански адвокат, атакуват го повторно

0
143

На местопроизшествието е извършен оглед в присъствието на служители на специализирания отряд за борба с тероризма

Самоделно взривно устройство е гръмнало вчера следобяд в селския имот на адвокат Красимир Босев, предаде „Конкурент“. Малко по-рано от полицията съобщиха, че сигналът е получен в  15,40 часа.

Жители на село Войници съобщили, че в двора на адвокатската къща е гръмнала бомба. При експлозията няма пострадали хора, в къщата нямало никого. Взривната вълна е счупила два прозореца.

На местопроизшествието е извършен оглед в присъствието на служители на специализирания отряд за борба с тероризма. Иззети са различни по вид съставни части от самоделно взривно устройство. По случая е образувано досъдебно производство.

Това не е първа атака срещу Босев. Припомняме, че през октомври 2019 г. бомба избухна една нощ в гаража на жилищната сграда в центъра на Монтана. В него е имало нов джип, собственост на известния адвокат.

Тогава бомбата гръмна посред нощ и нанесе много щети на жилищата в блока. Ситуацията беше критична, тъй като кооперацията е газифицирана.

Взривът избухна на 6 октомври 2019 година към 3,15 часа. Бомбата предизвика пожар. Взривната вълна изби стъклата на апартаментите в блока, а колата на адвоката  изгоря напълно. От ударната вълна едната врата на гаража е изхвърча на 10 метра.

Бомбаджията, заложил устройството в гаража на популярния в Монтана адвокат вече е затвора. Известен е с прякора Баджика и е  осъден на 8 години затвор.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук