Полицаите във Видин заловиха двама 21-годишни за въоръжен грабеж

0
1758

Служителите на реда във Видин задържаха двама мъже, извършили въоръжен грабеж от частен дом в събота, 7 юли.

В сутрешните часове на 7 юли жител от Видин подал сигнал за извършения грабеж. Мъжът обяснил, че трима маскирани нахлули в жилището му в комплекс „Крум Бъчваров“. Маскираните нанесли спрямо мъжа няколко удара с юмруци и го заплашили с пистолети. След това те отнели сумата от 500 лева и други вещи – DVD плеър, плейстейшън и дрон с дистанционно и камера.

Полицаите се заели със случая и започнали действия по установяването на самоличността на маскираните обирджии. В рамките на предприетите действия криминалистите хванали дирите на тримата извършители и към 19 часа на същия ден полицаите задържали двама от тях. И двамата арестувани са на 21-годишна възраст.

След това властите претърсили четири адреса, в които открили и иззели откраднатите вещи. Те намерили и два пистолета с празни пълнители.

Полицаите установили самоличността и на третия извършител – 20-годишен мъж от село Покрайна. Към момента той е обявен за общодържавно издирване.

В неделя, 8 юли, двамата задържани са привлечени като обвиняеми по образуваното по случая досъдебно производство. С постановление на прокурор от Районната прокуратура във Видин на двамата е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Разследването по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук