Полицията задържа над 100 души при спецакция

0
567
МВР още не може да установи кой е убил 16-годишния Георги в Борисовата градина, казаха униформените на брифинг

Над 100 души са задържани днес при спецакция на полицията.  Само в София, Пазарджик и Бургас те са 74, от които 1 е обявен за издирване, други 21 са извършили различни престъпления, а 19 имат криминални регистрации.Това обяви заместник-директорът на главна дирекция „Национална полиция“ старши комисар Тодор Гребенаров. Операцията, която е разпоредена на зам.-главния секретар на МВР Георги Арабаджиев, е започнала в 18.00 часа на 12 януари и ще продължи до понеделник – 18 януари в цялата страна.

108-те арестувани са задържани за грабежи, кражби, хулиганства. В хода на операцията е задържан извършителят на побоя над семейството в Търговище – семейство Мехмедалиеви. Той е на 33 г. от Стара Загора и е криминално проявен, с 4 присъди.

Основната идея на операцията е да се направи анализ на средата за сигурност, като основният акцент е в малките населени места, където е по-слабо полицейското присъствие. Задачите, поставени пред униформените служители, са проверка на превозни средства, издирване на оперативно интересни лица, установяване на места, където е възможно настаняване на незаконно пребиваващи мигранти. До момента са проверени 4508 души и 2 455 автомобила.

Зам.-директорът на ГД „Национална полиция“ старши комисар Константин Димитров коментира убийствата на Веселин Стоименов и Александър Антов, като посочи, че се проверяват няколко версии, както и допълнителни факти и обстоятелства по отношение на убитите.

По думите му, вероятната причина и при двете убийства е финансов мотив, въпреки че според полицията престъпленията не са свързани помежду си. В момента се прави финансов профил на фирмите и на двамата. Константин Димитров не каза за колко конкретно фирми става въпрос, но в случая на Стоименов са над 10, за Антов – под 5. За момента няма информация нито един от двамата да е бил изнудван.

МВР няма нови данни за убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина. До момента не е установено лицето, заснето на камерите, стана ясно още по време на брифинга. За рапъра Сарафа от полицията казаха, че имат данни, че е напуснал пределите на страната, но до момента няма установено по безспорен начин къде се намира извън страната. „Вероятно става въпрос за Испания, но категорично обратна информация от полицейски служители нямаме”, каза Константин Димитров. Сарафа, или Серафим Мартинов, изчезна внезапно преди около 5 дни и е издирван от Интерпол./Кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук