Помогнете за спасяването на малката Ива

0
926

5-месечното дете е засегнато от така наречената Болест на Уолман – генетично заболяване

5-месечната Ива, както и нейните родители Иво Баряков и Димитрина Даскалова, са изправени пред ужасно изпитание. Детето е засегнато от така наречената болест на Уолман – генетично заболяване. За да бъде овладяно то, бе извършена трансплантация на черен дроб в столичната клиника „Лозенец”.

Майката стана донор на своята дъщеричка. Борбата за живота на малката Ива тепърва предстои, според медицински специалисти е нужна ензимна терапия, чиято стойност е непосилна за младото семейство. Затова цяло Банско се обедини и стартира кампания за набиране на средства за лечението на дъщеричката на фармацевта Иво Баряков и ски-инструкторката Димитрина Даскалова.

Терапията на детето трябва да започне до 10, най-много до 20 дни. В противен случай Ива е обречена отново да бъде подложена на операция и ново присаждане на черен дроб. В момента тя е в болница „Лозенец“ заедно със своите родители. Очаква се община Банско да отпусне еднократна помощ, училищата в града също подемат кампания. Ученици ще направят мартеници, които ще продадат на базар, а средствата ще дарят за лечението на бебето. Вярваме, че хората, които имат възможност, няма да останат безучастни към съдбата на едно дете, което трябва да продължи да живее, да порасне и да радва родителите си, твърдят близки на семейството./кмета

Дарителската сметка е:
ИВА ИВАНОВА
IBAN BG34FINV91501316696332
Първа инвестиционна банка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук