Извънредно! Порошенко настоя НАТО и ЕС да приемат Украйна въпреки Русия

0
2990
Снимка: News.bg.

Президентът на Украйна Петро Порошенко призова НАТО и Европейския съюз да предложат на страната му перспектива за членствовъпреки че Русия се противопоставя, съобщават световните осведомителни агенции, допълва сайта news.bg.

Пред Конференцията по сигурността в Мюнхен Порошенко определи страната си като „щит и меч“ за Европа и настоя, че членството ѝ в ЕС и в НАТО ще доведе до повече ползи за европейската сигурност.

По думите на украинския държавен глава, разширяването на ЕС и на НАТО на изток може също така да бъде и подходящата реакция на руския „дневен ред на лъжи, насилие и нарушаване на човешките праваи на върховенството на закона и демокрацията“.

Порошенко изтъкна, че единственото послание към Москва днес трябва да бъде това, че цената, която тя трябва да плати заради своята агресия, ще продължи да се увеличава, докато руските войски не се изтеглят от Донбас и Крим.

Той също така обвини Русия, че се опитва да „унищожи демокрацията“ и настоя, че руското знаме „не трябва да се развява никъде“, докато Русия продължава да подбужда световна хибридна война, а „руските куршуми са насочени към нашите символи„.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук