Последна информация за новия кървав атентат в Турция! Има много убити и ранени

0
578

Кола бомба беше взривена пред полицейско управление в югоизточна Турция. Загинаха петима души, сред които жена и бебето й, а най-малко 39 са ранени.

Спасители търсят оцелели сред останките от взрива. Нападението е извършено в град Чънар, провинция Диарбекир.

Властите обвиниха Кюрдската работническа партия ПКК, предаде Франс прес, като се позова на администрацията на Диарбекир.

След взрива нападателите са открили огън с гранатомети и леки стрелкови оръжия, съобщи Анадолската информационна агенция и агенция Доган, цитирани от АП и БТА.

Според едната агенция ранените са 39, а според другата – 13.

Експлозията е била толкова силна, че е разрушила отчасти стената на участъка. Нападната е била и жилищна сграда наблизо, обитавана от полицаи.

В град Мият, провинция Мардин, също е бил атакуван с гранатомет полицейски участък, но няма съобщения за ранени хора.

Никоя групировка за момента не е поела отговорност за атаката.

В провинция Диарбекир живеят много кюрди. Сраженията между турските правителствени сили и Кюрдската работническа партия (ПКК) бяха подновени през юли м.г., което прекрати крехкото примирие в насилствената борба на кюрдите за автономия.

Това е второ нападение за последните дни, след като 11 души загинаха, а 15 бяха ранени при самоубийствен атентат в централния район „Султанахмет“ в Истанбул във вторник . По неофициални данни 9 от убитите са германци.
Атаката в Истанбул бе на атентатор-самоубиец от сирийски произход, обяви турският президент Реджеп Ердоган, /БРАДВА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук