Последна информация! Цялата българска полиция на крак! Безследно изчезна много известен и важен българин! (СНИМКИ)

0
2232

Вече четвърти месец от известния тракийски акордеонист и фолклорист професор Тодор Бакалов няма следа. На 5 октомври миналата година професорът със съпругата си били на гости при свои познати в пернишкото село Расник.

В късния следобед около 17 часа той излязъл да се поразходи, да разгледа селото и вече не се завърнал. Обезпокоени, близките му се обадили в полицията и оттогава са започнали издирвателни действия.

Използвани са всички възможни начини на издирване, включително и с делтапланери.

Районът е обхождан многократно, ала следа не е открита, поясняват от пернишката полиция.  Тодор Бакалов навърши 80 години на 25 януари. Той е доктор на музикалните науки, акордеонист, композитор и диригент.  Роден е в Сливен, откъдето започва и музикалната му кариера, пише Блиц.

Има многобройни изяви в страната и в чужбина с най-известните народни певци. Изнася концерти в много градове на Европа, Азия и Африка. Дългогодишен преподавател в Софийския университет, Софийската математическа гимназия и в Молдова.  Налага се като забележителен творец в областта на българската народна музика и изпъква в няколко направления – диригент с високи постижения в народното хорово пеене, композитор и най-вече защитник на чистотата в българския музикален фолклор. Автор е на няколко книги за българска народна музика.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук