ПОСЛЕДНИ ДАННИ! Актуална информация за снежния капан в Североизтока

0
1494

В Русенска област температурата е ниска, като вятърът през цялата нощ е бил силен. Всички републикански пътища на територията на Русе остават затворени, като причината са силния вятър и снегонавяванията. На някои места има и мъгла, съобщава Би Ти Ви.

Във Варненска област нощта е преминала спокойно. Всички основни артерии са отворени при зимни условия, но властите призовават шофьорите да бъдат внимателни. Пътят Варна-Добрич също е отворен, но само за леки автомобили.

В бедствено положение остават две общини на територията на област Добрич – община Добрич заради околоните села и Генерал Тошево. Там все още има населени места без ток, като се очаква днес екипите да отстранят аварията.

Сняг вали в областите Добрич, Разград, Силистра, както и в района на прохода „Република”. Пътните настилки са предимно заснежени, на места мокри, а по усойните места – заледени, почистени и обработени.

Автомагистрала „Тракия” е отворена за всички превозни средства до Зимница. АМ „Хемус”, „Струма”, „Марица”, „Черно море” и АМ „Люлин” са отворени за движение, но се пътува при много тежка зимна обстановка, съобщиха тази сутрин от Областното пътно управление в Шумен.

Тази нощ е имало много закъсали автомобили, но бедстващи хора няма. В Търговищка област всички четвъртокласни пътища са затворени за движение.

Главният път Варна-София е отворен, а през Котленския проход могат да се движат само автомобили до 10 тона. 65 машини на Областното пътно управление чистят и опесъчават пътищата.

Усложнена продължава да бъде обстановката в Силистренско. Всички пътища там са затворени за движение. В Разградска област е затворен за движение пътят Разград-Шумен. Отворени са пътищата от Разград за Попово, за Търговище и за Кубрат.

Силен вятър духа в цяла Североизточна България, видимостта на много места е намалена. От пътните управления предупреждават водачите да не предприемат пътуване.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук