Постоянен арест за момчето, наръгало съученик в София (ОБНОВЕНА)

На влизане в съдебната зала обвиняемият запази мълчание

0
4183
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

15-годишният Даниал Бейкверди, който наръга с нож свой съученик в София, остава в ареста. Това реши Софийският градски съд.

Мярката се гледа при закрити врати, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Припомняме, че на 26 юли, четвъртък, 16-годишният обвиняем наръга свой съученик няколко пъти с нож в столичния квартал „Надежда“. След това в интернет изтече запис, в който извършителят прави самопризнания. Кадрите са заснети от негови приятели. Даниал е обяснил, че действията му са провокирани от тормоз в интернет, а той решил да си отмъсти.

Пострадалият 16-годишен младеж е настанен в УМБАЛСМ „Пирогов“ с прободни рани в областта на корема и шията. Състоянието на момчето продължава да бъде тежко, информира още общественото радио.

Извършителят беше обвинен в опит за убийство. Той беше задържан за срок до 72 часа, а с днешното решение на Софийския градски съд той остава в ареста за постоянно.

На влизане в съдебната зала обвиняемият запази мълчание. Момчето не спирало да плаче и обяснявало, че е бил тормозен, което потвърждава и неговият адвокат. Пред разследващите полицаи момчето обяснило, че го тормозили в продължение на година.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ТУК: 

СГС решава да остави ли в ареста 15-годишния младеж, ранил с нож свой връстник

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук