Постоянен арест за Румен Тонев, обвинен за убийството на Иван Владимиров

0
353

По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 52-годишния Румен Тонев., обвинен за убийството на Иван Владимиров, съобщиха от прокуратурата.

Тонев е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 08.02.2023 г. около 22.30 ч. в гр. София, ул. „Черковна“, умишлено убил 45-годишния Иван Владимиров, като го прострелял в областта на лицето със законно притежаван пистолет.

БТА

Досъдебното производство е образувано на 09.02.2023 г. в условията на неотложност. С прокурорско постановление Тонев беше задържан за срок до 72 часа.

Съдът сподели доводите на прокурора, че са налице достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към деянието, за което е привлечен в това качество. Съдът прие, че е налице и реална опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление, поради което определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

Мъжът беше доведен в съда по искане на градската прокуратура. В съдебната зала стана известно, че Тонев е реабилитиран.

 

БТА

От държавното обвинение посочиха, че психологът е убит с един изстрел. Известният психолог Иван Владимиров – Нав бе убит след съседски скандал в София.

БТА

 

Със заповед на началника на Пето Районно управление на полицията в София е разпоредена проверка заради убийството на психолога Иван Владимиров, съобщиха по-рано от МВР.

БТА
dariknews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук