Потвърдено: Отело от Мало Крушево, който екзекутира зверски жена си пред цяло село, остава в затвора за дълго

0
1652

Снимка: „Марица“

От началото на брака им мъжът бил ужасно ревнив и тероризирал половинката си

12 години и 8 месеца ще лежи в затвора Юмер Юмер, когото медиите кръстиха Отело от Мало Крушево. Присъдата бе потвърдена от Апелативния съд в Пловдив, а единственото, което ревнивецът каза пред заседателите е: „Съжалявам, ако можех да върна времето назад, не бих го направил”.

Както БЛИЦ съобщи, 58-годишният Юмер екзекутира пред очите на цялото село красивата си съпруга Роза и после се опита да се самоубие. Драмата се разигра през април 2015 година. Юмер и съпругата му Роза имали дълъг съвместен живот и двама сина. От 2013 година двамата работили във фермата на животновъда от хисарското село Мало Крушево Васил Илиев, но миналата година се изпокарали и всеки се прибрал по родните си места. Тя отишла в Силистренско, той в Пазарджишко.

От началото на брака им мъжът бил ужасно ревнив и тероризирал половинката си. След като се разделили, Юмер не спирал да звъни на Роза и да я моли да се върне при него, казал и, че е приготвил въже да се беси. Единият му син видял как ис надява примката и го спрял. Юмер често се обаждал и във фермата на Илиев да пита не се ли е върнала на работа жена му.

Един ден и това станало. Юмер помолил свой познат да го закара до селото, бил въоръжен с пушка. Видял през прозореца на фермата, че Роза се целува с фермера. Пречерняло му пред очите. Малко по-късно жената изкарала животните на паша, а ревнивецът я подгонил по поляната. Чули се викове, крясъци,събрали се хората. Юмер разстрелял жена си пред очите на цялото село.

После се опитал да се самоубие с изстрел в сърцето, но бил спасен и оцелял. Въпреки, че пред съдебния състав Юмер каза, че бил с пушката, защото щял да ходи на лов, стана ясно, че убийството е планувано и е извършено умишлено. Решението на Апелативен съд може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук