Потоп в Пловдив! Порой удари и Карловско (СНИМКИ)

0
1609

Трима търговци ранени след стихията

Пясък и камъни бяха влачени от невиждания порой вчера по стълбището, което води към Стария град, направо върху тротоара и пътното платно на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ в Пловдив. Днес работниците от фирма КМД събират пясъка на купчини и го товарят в камиони. „При всеки порой се случва това“, обясниха те. Всички екипи на КМД и „Чистота“ са по улиците, за да премахват последствията от страховитата градушка и бурята, предаде „Марица“.

На ул.“ Димитър Талев“ дървото, което вчера смачка две коли, все още не е нарязано на трупчета, но пострадалите автомобили са издърпани изпод тежките клоните.

На ул.“ Родосто“ падналият клон също напомня за разразилата се буря. Част от бул.“ Никола Вапцаров“ е поизчистена.

Трима търговци в подлеза на аптека „Марица“   в града са били ранени при потопа. Това разказаха пред арица.бг техни колеги. В магазина за шапките продавачката не е могла да отвори вратата и се наложило да избие стъклата, за да излезе навън. Така си е порязала ръцете и краката. Жената е била превързана и е в болничен вкъщи. Другите пострадали също са с наранявания по крайниците. „Чакахме линейка и пожарната три часа, но сами трябваше да се оправяме“, негодуваше една от младите продавачки.

Подлезът днес изглежда като война. Витрините на магазините са счупени от напора на водата. Дрехите и обувките са струпани на пода. В един от магазините плочките на пода са повдигнати. „Оттук вероятно минава канализацията, която не издържа на натиска“, обясни собственикът на обекта.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук