Пощите били умишлено водени към фалит, ще хвърчат ли оставки?

0
256

Калина Константинова: Поискана е оставката на целия съвет на директорите

Снимка: БГНЕС
Днес поисках оставките на изпълнителния директор на Български пощи и на целия състав на съвета на директорите, съобщи принципалът на пощите вицепремиерът Калина Константинова.

За Български пощи се загори едва, когато ние заговорихме, че имаме план за тяхното оздравяване. Преди нашата намеса никой никога не си беше помислял да включи Български пощи в Плана за възстановяване и устойчивост, заяви вицепремиерът.

По думите на Константинова пощите са безценен държавен капитал и на много места те са единственото лице на държавата за хората. Тя даде примери с редица европейски държави и заяви, че вместо повод за гордост, нашите пощи са повод за срам.

Годишно пощите получават 80 млн. лева държавно финансиране. Ние заварихме дружество, което систематично и последователно е било водено към фалит. Министерство на финансите на ГЕРБ системно е недофинансирало Български пощи, въпреки поетия ангажимент. Къде са отишли десетките милиони, които са били предназначени за пощите е загадка, заяви още Калина Константинова.

Тя съобщи, че под 2% дял имат Български пощи при куриерските услуги. Според нея никой собственик не би финансирал губещи услуги./БГНЕС

dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук