По-топло време в последната седмица на май, бурите обаче продължават

0
259

След краткото захлаждане в следващите дни дневните температури отново ще се върнат към типичните пролетни стойности – между 20 и 25 градуса. Времето обаче остава неустойчиво, с чести следобедни валежи с гръмотевици и риск от дребни градушки.

В петък призори температурите ще са между 9 и 14 градуса, а в най-топлата част на денонощието – между 20 и 25 градуса. В последния работен ден облаците ще се разкъсат и слънцето ще се покаже почти над цялата страна. Около обяд в източната половина на страната ще се образува гръмотевична облачност и до вечерта ще превали с гръмотевици. Бурите ще са по-мощни в Предбалкана и Дунавската равнина.

През почивните дни температурите ще се запазят почти без промени. Отново в часовете следобед ще има условия за локален краткотраен валеж с гръмотевици в Северна България.

В неделя предпоставки за подобен тип локални следобедни валежи с гръмотевична активност ще има в югозападната половина на страната и конкретно – около Рило-Родопската област, предаде Нова тв.

В последната пълна седмица на май обстановката ще се запази без особени промени. Вследствие на преминаващи средиземноморски смущения времето ще остане пролетно топло, с дневни температури между 21 и 25 градуса. Сутрините ще са преобладаващо слънчеви, а следобедите ще се развива гръмотевична облачност с краткотрайни, на моменти – интензивни валежи, с гръмотевична активност.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук