„ПРАВЕН СВЯТ“: Надзирателите с нови обувки за 1 млн. лв.

Избраният изпълнител ще трябва да изработи общо 13 500 чифта обувки, от които 400 дамски

0
16536
Снимка/източник: Информацонна агенция "Дейли Прес"

Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) обяви обществена поръчка за закупуването на нови обувки за служителите си на прогнозна стойност 1 042 200 лв. с ДДС, предаде сайта „Правен свят“.

Общият брой на артикулите, които фирмата изпълнител трябва да изработи е 13 500 чифта, като 400 от тях ще са дамски. 4000 чифта от тях трябва да са цели, полеви обувки. Ще бъдат изработени и 3500 чифта боти, 3000 пролетно-есенни обувки и 3000 летни. Това прави средна цена на един чифт около 75 лв. с ДДС.

За мъжките обувки ще бъдат поръчани чифтове с номерация от № 39 до № 49 (при дължина на стъпалото съответно от 26 cm до 33 cm), а за дамските – от № 35 до № 42 (при дължина на стъпалото от 23.5 cm до 28 cm) по щиховата система. Артикулите трябва да бъдат изработени от естествена кожа на едър рогат добитък, а материалът не трябва да има дупки, наранявания, драскотини, крец и други лицеви дефекти, които биха нарушили физико-механичните и експлоатационните качества, както и естетическия външен вид на изделието, пише в документацията.

Гаранционният срок на доставените изделия трябва да е не по-малък от 12 месеца от датата на получаване на доставката в складовете на ГДИН, а правото на рекламация е 120 дни от датата на предоставяне на обувките на служителите, които са основно надзиратели в местата за лишаване от свобода и следствените арести.

Сред изискванията към желаещите да спечелят обществената поръчка е и през последните три години от датата на подаване на офертата да са изпълнили минимум една дейност с предмет и обем идентичен или сходен на предмета на поръчката.

Критерият за избор на изпълнител на поръчката ще е предложена „най-ниска цена“. При еднаква предложена най-ниска цена от двама или повече участници, комисията ще проведе публично жребий за определяне на изпълнител между класираните оферти.

Крайният срок за подаване на оферти или заявления за участие е 11 септември. 

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук