Правете това сутрин на гладно, за да сте здрави и красиви

0
553

Когато пиете вода сутрин на празен стомах, вие изхвърляте много токсини и подобрявате храносмилателната система. Освен това чувството за глад намалява, а според изследвания и апетитът през целия ден не е така силен.

Здраво и стегнато тяло – кой не мечтае за това!? И ако генът има немалка роля, някои здравословни навици също помагат за общия тонус и здраве. Един от тях е пиенето на вода веднага след събуждане сутрин.

70% от тялото се състои от вода, така че е важно да го държим хидратирано, за да работи пълноценно и да бъдем здрави.  Ето и някои от ползите от пиенето на вода на празен стомах:

1. Помага за изхвърляне на токсините

Кокаго пиете вода, предизвиквате естествено движение в червата и помагате за изхвърляне на токсините. Пиенето на големи количества вода може дори да помогне за увеличаване на производството на мускулните клетки и нови кръвни клетки.

2. Засилва метаболизма

Когато пиете вода на празен стомах, може да засилите метаболизма си с поне 24%, което е много важно за хора, които са на диета. Това, от своя страна, засилва и отделителната система, и помага за пречистване на дебелото черво.

3. Засилва здравословното отслабване

4. Облекчава киселините

Ако страдате от киселини в стомаха, пийте повече вода на гладно. Така ще ги потиснете надолу и ще ги разредите, което ще облекчи неразположението ви. По този начин давате и старт на работата на стомаха преди закуската.

5. Подобрява тена и свежестта на кожата

Дехидратацията води до преждевременна поява на бръчки и до проблеми с кожата. Установено е, че пиенето на 500 мл вода на празен стомах увеличава притока на кръв и прави кожата сияйна.

6. За здрава и блестяща коса

Дехидратацията може да окаже сериозно влияние върху растежа на вашата коса. Пиенето на големи количества вода подхранва косата отвътре навън. Недостатъчният прием пък може да доведе до чуплива и тънка коса.

7. Предпазва от камъни в бъбреците и инфекция на пикочния мехур

Пиенето на вода веднага след събуждане,ще помогне за предотвратяване на камъни в бъбреците и инфекции на пикочния мехур. Това се дължи на факта, че се разреждат киселини, които водят до камъни в бъбреците.

8. Засилва имунитета

Питейна вода на гладно помага за прочистване и баланс на лимфната система, което води до повишени нива на имунитет.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук