Пращат полиция в ИСУЛ заради нападенията над лекари

0
661
Медиците в ИСУЛ са подложени на тормоз от агресивни пациенти

Възможно постоянно полицейско присъствие в университетската болница ИСУЛ в София предвижда план за безопасността на лекарите и останалия медицински персонал, който се обсъжда в Министерството на здравеопазването. Това стана ясно от изказване на заместник – здравният министър д-р Ваньо Шарков.

Срещата е направена, след като медици от лечебното заведение заплашиха, че от 1 февруари няма да дават нощни дежурства, ако не бъде осигурена охраната им.

Не може да се работи повече в такава стресова и опасна за хората ситуация. Затова събираме подписка и наистина няма да даваме дежурства, ако не се вземат мерки за нашата безопасност. Това заяви завеждащият Първа Уши, нос, гърло клиника проф. Иван Чалъков.

Три случая на нападения и издевателства над лекари посочи той само през този месец. Последният е от миналия петък, когато заради буйстващ наркоман медиците викат три пъти полиция през нощта.

Не можехме да го удържаме, биеше, хапеше наред. Не можехме да го вържем. Единият от полицаите пострада, счупи ключицата му, разказа проф. Иван Чалъков.

На среща със заместник – министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев, шефа на Пето РПУ и лекари от болницата се уточнихме, че трябва да бъдат взети мерки за безопаздността на медиците там, каза д-р Шарков и допълни, че в момента се изготвят план и конкретни мерки за действие./Монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук