Предизборна кампания по време на пандемия – мисията възможна

0
143
Велислава Кръстева счупи стереотипите за електората на ДПС

 

Още когато президентът обяви датата на изборите, мнозинството партии и анализатори коментираха, че в условия на ковид не може да се проведе нормална предизборна кампания поради редица ограничения за събиране на повече хора. Към тези мнения се добавя и тезата за преимуществата на управляващите, които под формата на уж министерски коментари правят видимо агитация на партията си. Не спира излъчване и фейсбук телевизията на премиера, за когото е трудно разграничимо кога се включва като министър-председател и кога като лидер на партия. Не спира ход и Джипката.

На този фон, обаче, печеливши са тези, които заложиха на социалните медии, но и подходиха с креативност, позитивизъм и лично отношение към аудиторията си. Такъв е примерът с кампанията на Велислава Кръстева – водач на листата на ДПС в 15 МИР – Плевен.

„Моята джипка ходи там, където не минава джипката на Борисов“, споделя пред BIG5 Велислава Кръстева и отбелязва, че колкото и да е популярен походът на премиера с джипа, в малките населени места от нейния избирателен район хората нито са виждали Борисов, нито вярват в щедрите му обещания.

„Ние обръщаме внимание на малките населени места, на малцинствените квартали“, отбелязва Велислава Кръстева.

Прави впечатление със своята креативност и широк обхват онлайн кампания на Велислава Кръстева. Активните й акаунти във Фейсбук, Инстаграм и Тик-Ток се открояват със съвременната си комуникационна стратегия и с преобладаващо младежка аудитория.

Няма налично описание.

На въпрос дали посланията й от социалните мрежи стигат до електората на ДПС, който медии и социолози обикновено определят като застаряващ и не високо образован, Кръстева отговаря, че това е далеч от истината. Това се потвърждава и от снимковия и видео материал в профилите й, в които виждаме предимно млади хора.  Освен това, сега предизборният екип на ДПС работи и по идеята  „Вкарай баба си във Фейсбук”.

„Искаме да се свържем с всеки един от нашите хора и го правим, независимо от трудностите от пандемията“, споделя водачът на листата в 15 МИР.

„Питайте смело“, призовава Кръстева в социалните медии.

А „9-те думи за младите“, определени от тях самите, са: бъдеще, надежда, енергия, сила, можещи, знаещи, успешни, чудесни и залагаме на младите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук