Предизвестено бедствие: До 2030 г. тези градове ще потънат

0
85

Венеция, Амстердам и други населени места ще се озоват под вода заради глобалното затопляне

Въпреки че холандците са овладели науката за защита от наводнения, изглежда, че Амстердам буквално ще бъде на първа линия на глобалното затопляне и покачването на морското равнище.

„India Times“ състави списък на градовете, които могат да се окажат под вода още през 2030 г. Списъкът се основава на карта на Climate Central – организация за изследване на климата.

Следващ в списъка е иракският пристанищен град Басра, разположен на река Шат ал Араб, която се влива в Персийския залив. Градът е разположен в блатиста местност, така че до края на десетилетието може да се окаже частично или напълно под вода. Разположена на 118 острова в Адриатическо море, Венеция е свикнала с наводненията: градът се потапя с два милиметра годишно. Ако искате да видите цялата красота и великолепие на архитектурата на Венеция, направите скоро – преди да се наводни.

Индийският град Калкута, където се празнува Дурга Пуджа, може да бъде наводнен преди 2030 г., уточнява БГНЕС.

Учените неведнъж са изтъквали необходимостта от ограничаване на повишаването на температурата на Земята до между един и половина и два градуса по Целзий. Това е необходимо, за да се смекчат последиците от глобалното затопляне.

Източната част на виетнамския град Хо Ши Мин близо до река Меконг е застрашена от повишаването на нивото на водата. Градът може да оцелее, но ще бъде опасно да се живее там поради честите бури и наводнения.

Учените постоянно посочват необходимостта от ограничаване на повишаването на температурата на Земята до един и половина до два градуса по Целзий. Това е необходимо, за да се смекчат последиците от глобалното затопляне.

По-рано еколог посочи страните, които могат да изчезнат от лицето на земята. Само едно голямо цунами може да скрие под вода островите Кирибати, щата Тувалу и Маршаловите острови, каза експертът.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук