Председателският съвет на ДПС: Лидер е Доган

0
491

Местан и депутатите, напуснали ДПС, да освободят местата си и в парламента. Това призоваха от Председателския съвет на ДПС на пресконференция в Разград, където участваха в областен съвет в четвъртък вечерта. Мустафа Карадайъ коментира Местан с думите, че било учудващо, че едва сега разбрал, че не е лидер на ДПС.

„Лидерите се раждат. Идеолог и лидер на ДПС е д-р Ахмед Доган. Местан е посочен за председател на партията. ДПС може много председатели да има, но лидерите не се назначават, те се раждат“, заяви Карадайъ. Той допълни, че политиката била минно поле, а на Балканите то било още по-сложно. Съветниците на Местан обаче били слаби и опитът да подмени легитимните колективни органи на партията нямало как да успеят.

„Не може някой да се опитва да си присвоява пронатовската политика, която ДПС винаги е защитавало от създаването си“, казаха още от ръководството.

Председателският съвет поиска излизането на Местан и другите напуснали, защото избирателите имат право да видят своите представители в парламента. Всеки имал право на лични политически проекти, но да участва на избори със свои платформи и ценности, да спечели вота и да влезе в Народното събрание, каза още Карадайъ. В областния съвет в Разград участваха Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза. В събота те ще бъдат в Шумен и Търговище. /Труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук