Президентът Румен Радев готви коварна атака срещу Бойко Борисов!

0
1330

Президентът Румен Радев се готви да използва началото на учебната година, за да атакува правителството на Бойко Борисов от храма на образованието в България – Софийският университет „Св. Климент Охридски”. Тази информация достигна до БЛИЦ от възмутени учители от Класическата гимназия в София (НГДЕК).

„Беше втората половина на юни и както всяка година целият учителски и административен капацитет на гимназията беше впрегнат за подготовката на дипломите на завършилите ученици, както и оформянето на годишните оценки на останалите. Тогава получихме обаждане от Президентството. Арогантен мъж ни каза ултимативно, че се обажда от канцеларията на президента и настоява да поканим държавния глава да открие в нашето училище началото на новата учебна година. До 15-ти септември оставаха близо 3 месеца и затова директорката Папазова не побърза да изпрати покана, но обажданията от Президентството последваха още няколко пъти с все по нервен и безцеремонен тон, докато накрая бяхме принудени да зарежем работата си с учениците и да се заемем да угаждаме на президента”, разказа възмутена учителка от Класическата гимназия.

Тази прибързаност и нервност на пръв поглед изглежда необяснима, но тънкият момент е, че по традиция началото на учебната година на Националната гимназия за древни езици и култури се открива в Аулата на Софийския университет „Свети Климент Охридски” и от екипа на президента са бързали да запазят централното място за него на събитието. Това ще даде на Румен Радев изключително висока трибуна, от която да засипе с поредна порция от критики кабинета Борисов 3 и то на територията на основния му приоритет – образованието. „С типичния манталитет на старшинката от соца, Радев се качва силово на трибуна, до която няма как да се добере с интелект”, коментират още разгневени учители от една от най-престижните столични гимназии. Така, макар и все още да не е обявено официално, директорката на НГДЕК Мариела Папазова, която е сестра на треньора на баскетболния Лукойл Тити Папазов, се е видяла принудена да покани Румен Радев да открие учебната година от Аулата в Ректората. Какво ще каже президента там, предстои да видим, но със сигурност държавният глава продължава са следва стратегията, която екипът му е предначертал още при обявяването на управленската програма на правителството.

Прави впечатление, че бившият генерал от ВВС проявява последователна активност към образованието и науката. Теми, които очевидно са много далечни за армейския командир.  Запознати от кухнята на „Дондуков” 2 разкриват, че още при сформирането на правителството на ГЕРБ и патриотите, президентът е поискал от екипа си да му предложат теми, по които да атакува кабинета на Борисов. Наред с корупцията и сигурността, образованието е било избрано по две причини. Едната е, че според армейските постулати, врагът трябва да бъде атакуван по най-силното му място, а за Борисов 3 образованието е основния приоритет, подплатен с най-голямото допълнително финансиране. От друга страна не една и две социологии са показали, че Румен Радев е крайно нехаресван и неодобряван от интелигенцията в България и най-вече в София.

За образованите хора са крайно непоносими както непрестанните просташки изцепки на “първото семейство”, така и очевидните трудности, които бившият летец изпитва, когато му се наложи да формира сложно изречение. Затова от екипа му са предприели кризисна пиар-мярка да вкарват президента във всяко значимо образователно събитие, с цел да му придадат с времето имидж на човек, близък до интелектуалните среди.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук