През юни организират Лудогорски маратон в Разград

0
75
Близо 350 състезатели от цялата страна се очаква да се включат в деветото поред издание на Лудогорския маратон. Спортната надпревара се организира от клуб „Зелена стъпка“, с подкрепата на община Разград и фирми, съобщи Цоньо Пенев от разградския клуб за приключенски спортове.

Състезанието ще е на 5 юни в местността „Пчелина“ край Разград. Ентусиастите ще премерят сили в бягане, колоездене и триатлон (плуване, колоездене и бягане).

Бегачите ще избират между 13 и 35 км дистанция, а дистанцията за колоездене ще е 42 км. За малките участници ще бъде осигурено трасе от 2 километра.

Крайният срок за регистрация е 31 мaй. Записване ще бъде възможно и на място преди старта, но само ако са останали свободни стартови номера. Досега броят на регистриралите се за маратона състезатели надхвърля 260.

Класиралите се на първите три места в отделните категории ще получат награди. В деня на състезанието е предвидена и забавно-развлекателна програма с много музика и игри.
Подробна информация за събитието и условията за участие може да се намери на https://ludmarathon.com/bg/site/competition?id=39.

През последните години Лудогорски маратон е едно от най-масовите спортни събития, които се организират в региона.

Състезанието събира в уникалната за подобни инициативи туристическа местност стотици любители на здравословния живот и спорта сред природата, посочиха организаторите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук