Преизбраха Атанас Атанасов начело на ДСБ

0
100

Ген. Атанас Атанасов бе преизбран за председател на Демократи за силна България от делегатите по време на 17-ото Национално събрание на партията.

Мандатът на Атанасов изтече в средата на миналата година. Той пое отговорност за слабите изборни резултати на „Демократична България“, от която ДСБ е част, но след това поиска нов мандат.

Атанас Атанасов поиска подкрепа за нов мандат като председател на ДСБ

Единственият опонент на ген. Атанасов за лидерския пост беше заместник-председателят на ДСБ Цецка Вачкова. От общо гласували 490 души, 288 подкрепиха Атанасов, а 199 – Цецка Бачкова.

„Ще се боря за доверието на актива на партията, защото смятам, че трябва да бъдем устойчиви и да продължим това, което успяхме да направим – тоест, с периода на моя мандат от извънпарламентарна политическа сила 2017 година сега „Демократи за силна България“ има евродепутат, солидно представителство в местната власт и е част от управлението на страната през своето представителство в парламента“, заяви преизбраният лидер пред делегатите, присъстващи на Националната конференция.

Атанас Атанасов и Цецка Бачкова са кандидатите за председател на ДСБ

Евродепутатът и бивш лидер на ДСБ Радан Кънев, който се отказа от надпреварата, не присъства на форума, но в писмо, изпратено до делегатите, заявява, че никога не е бил част от лагер или пък от отбор в ДСБ и това е основната причина да не се кандидатира.

https://www.vbox7.com/play:226d2b5469

dariknews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук