Премахват пазара на „Св. Седмочисленици“ в столицата в сегашният му вид

0
6598

Ремонтът на пл. „Славейков“ трябва да приключи в средата на лятото, като ще бъде възстановен и фонтанът, който е там. Пазарът на „Св. Седмочисленици“ ще бъде премахнат в сегашният си вид, коментира пред БНТ столичният зам.-кмет Евгени Крусев.

„Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ ще е може би най-тежкият през 2018 г. Стартираме в понеделник, 7 май, в отсечката от ул. „Алабин“ до площад „Гарибалди“. Паралелно ще се работи на няколко фронта. Направили сме стиковка, в която всички да работят на обекта, за да стане максимално бързо и качествено“, допълни той.

Трамваите по „Граф Игнатиев“ спират, линиите ще бъдат изградени наново в участъка от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до ул. „Алабин“, осигурен е заместващ автобус, който ще тръгва от „Хладилника“ и ще се движи по участъка, който ще е ремонтиран.

Бул. „Васил Левски“ ще бъде преасфалтиран в отсечката от Софийския университет до ул. „Граф Игнатиев“.

„Хората свикват с нощния транспорт, затова го пуснахме и за по-дълго време, данните показват, че най-силно е търсенето в петък и събота, има тенденция за нарастване за използването на услугата“, обясни Крусев

Зам.-кметът призова хората да използват нощния транспорт, за да оправдаят неговото пускане.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук