Премиерът Бойко Борисов: Споразумението с Турция трябва да работи и то е в полза на всички европейски страни, не само на България

0
7815

Споразумението с Турция трябва да работи и то е в полза на всички европейски страни, не само на България. Това каза премиерът Бойко Борисов в изявление след срещата си с унгарския министър-председател Виктор Орбан, предаде репортер на Агенция „Дейли Прес“.

„Благодаря на Виктор Орбан за подкрепата, защото исторически ние знаем какви съседи имаме, какво би могло да се случи при недалновидна политика. Затова споразумението с Турция трябва да работи и то е в полза на всички европейски страни, не само на България“, коментира премиерът. По отношение на Шенгенската граница, премиерът поясни, че България отдавна е изпълнила не само критериите, но е най-надеждната граница в ЕС. Борисов напомни какво е предложението на България.

„Малко сме премиерите, които като се видим се усмихваме и се радваме“, заяви Борисов. По думите му това, което се случва по изборите в Европа има само едно обяснение и това е мигрантската криза.

„В много държави просто се тресе политическата класа как да се реши този проблем. „Не забравяйте, че догодина са евроизборите и тези месеци ще бъдат използвани от всички в много различни посоки“, заяви Борисов. Той поясни, че България предлага 100% надеждна граница на ЕС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук