Премиерът поиска още едно уволнение заради нацистки поздрав

0
919

Премиерът Бойко Борисов поиска да бъде уволнен Иво Антонов – ръководител на дирекция в Министерството на отбраната, излъчен от квотата на Патриотите.

Причината – снимка на Антонов, на която той позира пред германски танк „Майбах” с протегната за нацистки поздрав ръка.

Снимките на Антонов излязоха още преди три години, когато той бе номиниран за зам.-министър на отбраната. Кандидатурата му тогава бе оттеглена заради симпатиите му към Адолф Хитлер.

Сега в публичния му профил във „Фейсбук” отново има снимки на исторически събития свързани с Третия райх.

Антонов е дългодишен служител на военното ведомство и отговаряше за социалните дейности и възстановяването и опазването на войнишките гробища.

С този случай скандалите с нацистки поздрави на управници, излъчени от квотата на Патриотите, стават два. Вчера оставка подаде зам.-министърът на отбраната Павел Тенев – отново заради снимка, на която прави нацистки поздрав.

В. „Сега” съобщи, че лидерът на НФСБ се обадил в редакцията и заявил, че самият той вероятно имал „майтапчийски снимки” от Бухенвалд.

Днес обаче Симеонов оспори това и заяви, че ще съди изданието за невярна информация.

По думите му скандалите били атака срещу коалиционното управление, правителството и лично срещу него. Той беше категоричен, че няма да подава оставка, ако от БСП му я поискат./бтв

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук