Премиерът разпореди лекарите в Ловеч и Враца да си получат заплатите

0
2239

Премиерът Бойко Борисов разпореди да се изплатят заплатите на лекарите от болниците във Враца и Ловеч. Той отправи думите си в началото на правителственото заседание днес директно към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Борисов е „възмутен“, че лекари и то в две областни болници са оставени без заплати от февруари месец, затова и поиска от Ананиев първо да изплати заплатите на служителите и след това „… си правете реформите“.

Не може, според Бойко Борисов, близо 5 милиарда да са дадени за здравеопазване и да има хора, които да недоволстват. „Не може след като сме изплатили 450 млн. повече за клинични пътеки и близо 5 млрд. да отиват за здравеопазване, не може сестри и санитари да излязат и да кажат, че не са си получили заплатите… Не може, грехота е при толкова пари да има недоволни.“

Премиерът продължи: „Как да обясним на жената от февруари, която не си е получила заплатата, че сме дали повече от половин милиард повече в тази сфера. За мен е важно да си получават заплатите. Те излязоха и го казаха сега, защото сега има демокрация и свобода на словото, а преди са щели да я уволнят. Виновните ще си получат заслуженото, не може хората там да ги наказваме за това, че ръководството е било калпаво“, заяви Борисов

Според премиера непрекъснато трябва да се обяснява, че не може да се краде и да се източват болниците, но и работещите лекари не са виновни за това.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук