Прогноза за времето – 10 октомври (събота)

0
2630

Синоптик от НИМХ обяви най-чаканата прогноза

Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°

През нощта над по-голямата част от страната се задържа облачно и на места, главно в Централна Северна и Източна България имаше превалявания. Северозападният вятър отслабна.

Минималните температури бяха между 10° и 15°. В събота до обяд валежите и в централните северни и в източните райони от страната ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее.

Около и след обяд от запад временно ще се появи висока облачност. Ще духа слаб запад-северозападен вятър, който до вечерта в много райони ще стихне. Максималните температури ще са между 18° и 23°.

Атмосферното налягане през деня ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

Това съобщи Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 22°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има разкъсана, след обяд предимно висока облачност. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.

В неделя и понеделник времето ще бъде предимно слънчево. Сутрин ще е хладно, но през деня ще духа слаб вятър с южна компонента и ще се затопли, максималните температури в по-голямата част от страната ще са над 20°.

Във вторник от запад на изток облачността ще се увеличи и на много места ще има валежи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук