Прогноза за времето – 11 октомври (Неделя)

0
2601

Във вторник от запад на изток облачността над цялата страна ще се увеличи

Сутринта ще бъде хладно и на места в низините и котловините видимостта ще бъде намалена. През деня ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 18° и 23°. Това съобщи Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 21° и 23°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е чудесно за туризъм. Ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 8°.

В понеделник ще преобладава слънчево време. След обяд над югозападните райони ще има по-значителни увеличения на облачността и привечер и през нощта там на отделни места ще превали слабо. Вятърът ще е слаб, с южна компонента.

Минималните температури ще са между 11° и 16°, а максималните – между 20° и 25°.

Във вторник от запад на изток облачността над цялата страна ще се увеличи и на много места ще има валежи, в югозападните райони временно интензивни и значителни по количество.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук