Прогноза за времето – 14 ноември (събота)

0
2612

Предимно слънчево ще бъде над Югозападна България, а до вечерта облачността ще намалее и над много райони от останалата част на страната

Днес над по-голямата част от страната ще има значителна ниска облачност. Предимно слънчево ще бъде над Югозападна България, а до вечерта облачността ще намалее и над много райони от останалата част на страната. Ще бъде почти без валеж.

В Източна България ще духа до умерен север-северозападен вятър. Минималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 2° и 7°. Максималните – между 10° и 15°, малко по-високи в крайните югозападни райони.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца, съобщи дежурният синоптик в Националния институт по хидрология и метрология Христо Христов.

Над Черноморието ще има значителна ниска облачността. По-значителни разкъсвания на облачността ще има главно по южното крайбрежие. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще намалее до слънчево време, но в сутрешните часове по високите части на Централна Стара планина все още е възможно да превалява слаб сняг. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 1°.

В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево и почти тихо. По поречието на Дунав и в източните райони сутринта ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност, но и там около и след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните – между 10° и 15°.

Във вторник от запад облачността ще се увеличи и до края на деня в западните райони на места ще превали, а и дневните температури там ще са по-ниски спрямо предишните дни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук