Прогноза за времето – 16 април (събота)

0
100
Ужас: Сняг, дъжд и гръмотевични бури идат към България! КАРТИ
Циклон носи неприятно априлско захлаждане, а от север ще нахлуе порция арктически студ

От днес започва поредно априлско захлаждане. От север ще нахлуе порция арктически студ, а в Средиземноморието ще се развие циклон, което традиционно е рецепта за напоителни валежи от дъжд, а в определени райони в планините и около тях дори и сняг.

Днес през деня облачността ще се увеличава и в часовете следобед и вечерта ще превали дъжд. Поради преминаване на нестабилен студен атмосферен фронт не са изключени изолирани гръмотевични бури. Температурите все още ще са сравнително високи – сутринта от 5 до 10 градуса, а следобед – в интервала от 19 до 24.

През нощта и в неделя ще остане облачно. Ще завали дъжд почти в цялата страна. Ще продължи да нахлува студен въздух, с което температурите ще се понижат осезаемо. В най-топлата част на денонощието термометрите ще се колебаят между 7 и 12-13 градуса.

По-късно следобед, вечерта и в нощта срещу понеделник в планинските масиви на Западна и Централна България, както и в някои райони около планините ще превали тежък, мокър априлски сняг. По местата с по-голяма надморска височина ще има условия за интензивен снеговалеж със снежна покривка.

В началото на Страстната седмица ще остане по-хладно от обичайното за април. Валежите още в във вторник ще намалеят значително, но ще ги има, макар и по-слаби, до сряда. В хода на седмицата ще се стопли. В дните около Великден ще е топло, но с вероятност от следобедни превалявания на отделни места в западната половина от страната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук