Прогноза за времето – 16 юни (събота)

0
1353

На много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. Преди обeд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, а над западните райони облачността ще е значителна. Около и след обяд отново ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има интензивни краткотрайни валежи от дъжд, гръмотевични бури и градушки. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ към БАН Боряна Маркова, цитирана от агенция „Фокус“.

По Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 25° до 29°. Температурата на морската вода е от 23-25°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Над планините около и след обяд ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 13°.

Actualno.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук