Прогноза за времето – 2 януари (събота)

0
2764

Днес ще е предимно слънчево и топло за сезона, максималните температури ще са между 7° и 12°, но на места ще има мъгли

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Това съобщи  Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), пише Агенция „Фокус“.

В сутрешните часове на отделни места в низините и котловините ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°.

През деня ще е предимно слънчево. След обяд от югозапад облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югоизточен вятър.

Максималните температури ще са между 7° и 12°.

Атмосферното налягане ще е без съществена промяна и ще остане близко до средното за месец януари.

Над Черноморието облачността ще се увеличава и ще е значителна. В сутрешните часове на места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха между 10° и 12°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но след обяд от югозапад ще се заоблачи. Ще духа умерен южен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 0°.

През нощта срещу неделя от юг ще започнат валежи, по-съществени в крайните южни райони, а през деня в неделя слаб дъжд ще превали и на места в останалата част от страната.

Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от югоизток, по-късно през деня – от юг.

Температурите ще се повишат.

В понеделник времето ще е облачно, на много места с валежи от дъжд. Повишена вероятност да са значителни по количество има в югозападната половина от страната. Във вторник валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и ще намалее; вятърът за кратко ще е от запад-северозапад, слаб, в Дунавската равнина – до умерен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук