Прогноза за времето – 23 август (неделя)

0
2657

Днес времето ще бъде слънчево – максималните температури ще са между 31° и 36°. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В следобедните часове ще има незначителна купеста облачност. В Източна България ще духа до умерен вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в София около 31°.

Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха: 27°-29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините също ще бъде слънчево. След обяд ще има купеста облачност, но валеж е малко вероятен. Ще духа до умерен, предимно североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 25°, на 2000 метра – около 18°.

В понеделник сутринта ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд в западните райони ще се развива купеста, в планините и купесто-дъждовна облачност и на места, повече в планините и планинските райони, ще превали и прегърми. В Западна България вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад и ще започне да прониква малко по-хладен въздух.

Във вторник на много места, главно в Западна и Централна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури; повишава се вероятността за интензивни явления. Възможни са и градушки.

В сряда северозападният вятър ще е умерен и преобладаващите максимални температури ще са между 25° и 30°. Облачността ще е променлива, все още са възможни краткотрайни валежи, но на малко места и предимно слаби.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук