Прогноза за времето -24 октомври (събота)

0
2637
MINOLTA DIGITAL CAMERA

Очаква ни слънчево време, с максимални температури между 21° и 26°

През нощта ще бъде предимно ясно, през деня ще преобладава слънчево време. Това съобщи за Агенция “Фокус” Виктория Клещанова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В сутрешните часове на места в равнините ще има мъгла. Около и след обяд от северозапад ще се появи разкъсана средна и висока облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в отделни котловини – по-ниски, а максималните – между 21° и 26°. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца и ще се понижава.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на места ще има мъгла. Ще е почти тихо. Максимални температури на въздуха – между 22° и 25°. Температурата на морската вода е 18-20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, по високите и открити части до умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 15°.

През нощта срещу неделя облачността ще се увеличи и вплътни. В неделя ще преобладава облачно време, в Западна и Централна България на места ще превалява дъжд.

През нощта срещу понеделник валежите ще продължат на изток, а на запад ще спират. Сутрешните температури ще са сравнително високи. Дневните ще се понижат, но в източните райони, където през по-голямата част от деня ще е без валежи и с южен вятър, все още ще са над 20°.

В понеделник и в източните райони валежите ще спрат, а до вечерта и облачността от запад на изток ще се разкъса и ще намалее. Вятърът временно ще се ориентира от запад, а във вторник – от изток-югоизток, ще бъде предимно слаб. Във вторник ще е предимно слънчево, но сутринта на места в източните райони, в затворените котловини и по поречието на Дунав ще има условия за мъгли. Сутринта ще е по-хладно, дневните температури слабо ще се повишат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук