Прогноза за времето – 26 юни (събота)

0
2652

Слънчево и опасно горещо! Следобед ще превали, възможни са гръмотевични бури и градушки

Предупреждение за опасно високи температури, стойности над 35°, е в сила в областите Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Враца, Монтана, Видин, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Ст. Загора, Хасково и Кърджали.

Ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. На повече места и по-интензивни ще са явленията в Източна България. Има условия и за градушки. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 33° и 38°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е молко по-ниско от средното.

По Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра.

В отделни райони ще има и по-интензивни явления. Има условия за градушки. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще е 1 бал.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевични бури. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра – около 20°.

В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност около и след обяд. Само на отделни места, главно в източните и планинските райони, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, в неделя в Дунавската равнина – умерен, от запад-северозапад. Температурите ще се понижат още малко и максималните ще са между 31° и 36°.

През следващите два дни ще е слънчево и почти тихо. Ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Температурите ще се повишат и максималните в по-голямата част от страната ще са около и над 35°.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук