Прогноза за времето – 27 юни (неделя)

0
2586

Кошмарно време ще ни мъчи и днес

Обявен е жълт код в 14 области за неделя за временно интензивни дъждове и гръмотевични бури

През нощта на много места в страната имаше краткотрайни валежи с гръмотевици, като по-интензивни явления имаше в Централна България, съобщава Фокус, позовавайки се на Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Остават условията за градушки. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

В неделя на много места в Централна и Източна България ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, по-значителни по количество – в източните райони и Родопската област. Остават условията и за градушки. Предимно слънчево ще бъде над Западна България.

Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 27°-28° в североизточните райони до 37° в крайните югозападни, за София 28°-29°. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за юни. През деня ще се задържи почти без промяна.

Над Черноморието ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който през деня ще отслабне. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра – около 17°.

В понеделник с временно ориентиране на вятъра от север-североизток в източните райони ще проникне още малко по-хладен въздух. Ще преобладава слънчево време с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, на повече места около и след обяд.

На места, главно в източната половина от страната и планинските райони ще превали и прегърми, възможни са локални по-интензивни извалявания в Североизточна България. Във вторник от югозапад ще се затопля, но на отделни места в източните райони ще превали и прегърми.

В сряда повишението на температурите ще продължи и максималните в много райони от страната ще са между 34° и 39°, по Черноморието 28°-31°. По-късно през деня и през нощта срещу четвъртък на отделни места в Западна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Обявен е жълт код в 14 области за неделя за временно интензивни дъждове и гръмотевични бури.

Има повишен риск от градушки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук