Прогноза за времето – 5 септември (събота)

0
2673

В Източна България ще духа умерен до силен северозападен вятър. Това съобщи за Агенция „Фокус“ Виктория Клещанова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони от страната – до умерен северозападен вятър, който привечер ще отслабне. Максималните температури ще са между 26° и 31°.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е близко до средното за месеца.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е 21°, на 2000 метра – около 14°.

В неделя и в началото на следващата седмица ще бъде слънчево.

В понеделник в следобедните часове ще има купеста облачност, а над източните райони сутринта ще има ниска облачност. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен, вятър от изток-североизток.

След първия полъх на есента с по-ниски температури нивото на пожароопасност в страната се понижи. Под риск от горски и полски пожари остават обаче най-сухите райони в Южна България. Най-големи предпоставки за разпалване на пламъци в горите, по стърнищата и по полетата има в Родопите и Странджа. В следващите дни степента на опасност ще се повишава, а рисковите райони ще се разширяват.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук